Onze huisregels

Veiligheid staat voorop

Conform de wet voert Mamalief jaarlijks risico-inventarisaties uit op het gebied van veiligheid en gezondheid. Mogelijk te nemen acties naar aanleiding van deze inventarisaties worden vastgelegd in een actieplan. Daarnaast wordt er een verslag gemaakt, dat een beeld geeft van de veiligheids- en gezondheidstoestand binnen de organisatie. Veiligheid en gezondheid hebben in Mamalief continue de aandacht. Mamalief heeft een ontruimingsplan en is getoetst door de brandweer.

BHV en EHBO

De directie van Mamalief geeft het personeel de mogelijkheid om jaarlijks een BHV diploma en een (kinder) EHBO diploma te halen. Voor het vaste team is dit verplicht om jaarlijks te verversen.

Ziekte

Het gedrag van een ziek kind vinden wij het meest bepalend. Wij vinden het niet verantwoord om opvang te bieden aan uw kind wanneer het meer dan 38,5 graden koorts, een besmettelijke ziekte, koortslip of ernstig diarree heeft. Wij zullen u dan vragen om uw kind op te komen halen. Wij dienen geen koortsverlagende medicijnen toe. Wanneer u niet weet wat er met uw kind aan de hand is, dien dan zelf ook geen koortsverlagende medicijnen toe. Uw kind verblijft bij ons in een groep en door koortsverlagende medicatie hebben we geen zicht op wat er onderdrukt wordt. Bij twijfel graag eerst even telefonisch contact met ons opnemen. Wordt uw kind tijdens zijn/haar verblijf bij Mamalief ziek dan nemen wij contact met u op.

Meer informatie staat in ons protocol ziektebeleid dat voor u ter inzage op de locatie ligt.