Peutergroepen

Kinderen tussen 2 en 4 jaar worden opgevangen op de peutergroepen. Er zijn momenteel drie peutergroepen. Bij de peutergroepen is er ruimte voor maximaal 16 kinderen bij twee leidsters.

“Het is geweldig om de peuters dingen te leren en ze de wereld te laten ontdekken!”

Maureen, peuterjuf Mamalief

Een dagje op de peutergroep

Tussen 7.30 u en 9.00 u worden de meeste kinderen gebracht door hun papa en/of mama. De kinderen nemen afscheid en zwaaien papa en/of mama nog even uit voor het raam. De kinderen begroeten elkaar en gaan spelen. Dan is het tijd om samen op te ruimen en aan tafel te gaan voor een cracker en iets te drinken.

Op deze manier creëren we rust na het spelen en de kinderen krijgen een gevoel van betrokkenheid met de groep. Hierna is het tijd voor een verschoon/wc ronde en een activiteit of vrij spelen. Activiteiten die we met de kinderen doen zijn onder andere knutselen, zingen, kringspelletjes, gezellig kletsen, boekjes lezen en bekijken, puzzelen, buiten spelen en wandelen. Er zijn ook activiteiten rond de steeds wisselende thema’s waar we mee werken. Ook het zelf leren aankleden, zelfstandig naar de wc gaan en tafelmanieren leren, zien wij als een activiteit.

Om 11.00 uur gaan we aan tafel gaan om brood te eten en melk te drinken. Wanneer de jongere kinderen om 12.00 uur in bed liggen, gaan de oudere kinderen een rustige activiteit doen om op deze manier wat bij te ’tanken’. Om ongeveer 15.00 uur eten we fruit en drinken we ranja. Hierna is er weer tijd voor een activiteit of vrij spelen. Rond 16.00 uur worden de kinderen verschoond en gaan de “grote” naar de wc. De dag sluiten we af met een soepstengel of iets anders lekkers en wat te drinken.

Op zoek naar peuteropvang? Uw peuter kan bij ons terecht. Vraag een vrijblijvende rondleiding aan om een eerste impressie te krijgen van onze peuteropvang.

Rondleiding aanvragen

    • Kennismaken met onze pedagogisch medewerkers

    • De sfeer van Mamalief proeven

    • Indruk krijgen van onze locatie

    • Kennismaken met onze manier van werken

    • Al uw vragen worden beantwoord